Als investeerder kan je eigenaar zijn van een pand/gebouw en er dus niet zelf in wonen of werken. Het is dan logisch om een gebouwen verzekering af te sluiten. 


Met de gebouwenverzekering (ook wel zakelijke opstalverzekering genoemd) krijg je schade aan je zakelijke gebouw vergoed. Schade aan je bedrijfsgebouw door bijvoorbeeld brand, storm, water of vandalisme kan flink in de papieren lopen. Met de gebouwenverzekering hoef je je over de materiële schade in elk geval geen zorgen te maken.


Maar stel dat iemand letselschade heeft door een gebrek het gebouw / de woning, wie is hiervoor dan aansprakelijk? Artikel 6:174 BW bepaalt dat de bezitter van het gebouw aansprakelijk kan worden gesteld voor de schade veroorzaakt door een gebrek aan het gebouw, ook al heeft de eigenaar geen schuld en valt hem niets te verwijten. 


Lees er in dit artikel van De Vereende meer over:

https://vereende.nl/kenniscentrum/is-de-eigenaar-risicoaansprakelijk-voor-iedere-schade-veroorzaakt-door-dat-gebouw


Het is dus aan te raden hiervoor een aansprakelijkheidsverzekering te hebben. Ook al heb je geen eigen onderneming (en geen Kvk inschrijving), dan nog kan je als eigenaar van een pand / gebouw bij Nationale Nederlanden hiervoor een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven afsluiten. Neem hiervoor contact met ons op.