We weten allemaal een ongeluk zit in een klein hoekje en voordat je het weet heb je zelf schade of wordt je hiervoor aansprakelijk gesteld. Gelukkig ben je verzekerd. Maar wat nu?

 

Schade melden

Allereerst geen paniek! Pak je polis erbij, check of je dekking hebt en meld de schade bij je tussenpersoon. Dat kan bij ons op verschillende manieren: telefonisch, e-mail of heel eenvoudig via het formulier op de website. https://verzekeringen24.com/schade-melden

We gaan er dan direct mee aan de slag. In geval van brand of waterschade is het van belang de schade te beperken. Daarom is snel handelen extra van belang. Neem direct contact met ons op. Samen met de verzekeraar kijken we wat nodig is en hoe we de schade in eerste instantie kunnen beperken en daarna zo snel mogelijk vergoed krijgen door de verzekeraar. Of het nu een kleine of grote schade is. Je wilt dat het snel geregeld is. En hier kun je ook zelf aan bijdragen.

 

Schadeafhandeling

Voor een snelle afhandeling van de schade is het van belang dat je de schade zo snel mogelijk aan ons doorgeeft samen met alle benodigde informatie. 

 

Denk hierbij aan de volgende zaken:

  • Schadedatum? 
  • Oorzaak schade? 
  • Waar bestaat de schade uit? 
  • Indicatie van de kosten van schade?
  • Wie heeft er schade? betreft het een ander geef dan alle contactgegevens van de tegenpartij op.

 

In veel gevallen krijg je een schadeformulier toegestuurd per mail. Vul deze altijd zo volledig mogelijk in. Bestaat deze uit meerdere pagina’s stuur dan alle pagina’s retour. Ook de achterkant is van belang. Geef kort maar duidelijk antwoord op wat er gevraagd wordt. Denk niet deze informatie is niet van belang. Maar beschrijf wat je weet. 

 

Wat kun je nog meer doen?

Naast het formulier ontvangt de verzekeraar ook graag bewijsstukken. Maak foto’s of video’s van de schade. Deze kun je direct al meesturen. Hoe eerder alles binnen is des te eerder de schade behandeld zal zijn. 

 

Welke stukken wil de verzekeraar sowieso graag ontvangen?

Schadeformulier;

Beeldmateriaal van de schade;

Originele aankoopnota’s;

Herstelfacturen.


Per verzekering kun je nog denken aan de volgende stukken;

Inventaris:
 
- Foto’s van de beschadigde inboedel en/of goederen; 

- Aankoopnota’s en/of (pin)bonnen

- Bij diefstal een proces verbaal.


Auto:

- Schadeformulier voor en achterkant; 

- Eventueel Politierapport;

- Beeldmateriaal.