Het aantal Tesla auto's in Nederland neemt steeds meer toe. Dus ook de vraag naar een passende autoverzekering voor de nieuwe Tesla.


Alleen is het helaas niet zo eenvoudig om voor een Tesla een passende autoverzekering te vinden. Via Independer kun je bijvoorbeeld geen Tesla meer verzekeren.


Hoge eisen aan Tesla beveiliging

Heb je interesse in autoverzekering voor je Tesla? Dan moet je op een aantal zaken letten. Aangezien een Tesla een dure auto is, worden er door de verzekeraar strenge eisen gesteld aan de beveiliging van de Tesla. De standaard beveiliging van de Tesla is voor veel verzekeraars niet voldoende. Het volgsysteem moet namelijk verbonden zijn met een alarmcentrale. 


De volgende melding geeft a.s.r.

Voor dit voertuig is bij een Casco Beperkt-, Casco Compleet- of Inruilplusdekking een VbV-SCM goedgekeurd alarmsysteem met hellingshoekdetectie, in combinatie met een voertuigvolgsysteem of in combinatie met een door ons goedgekeurde peilzender verplicht. De genoemde premie(s) is/zijn gebaseerd op de aanwezigheid van het in dit specifieke geval vereiste beveiligingssysteem.


Helaas is de premie voor een autoverzekering voor een Tesla hoger dan wanneer dit een andere merk auto is (met dezelfde waarde). Via a.s.r. zijn de maandelijkse kosten voor een Model 3 (Long Range) bij 0 schadevrije jaren en als dekking WA+Casco ongeveer EUR 400,- per maand.


Tesla bood eerder zelf een verzekering aan, maar is daar inmiddels mee gestopt, zie ook: https://insuremytesla.nl/insure/auto/tesla/nl-NL/maintenance