Om dekking te hebben met je verzekering moet de premie netjes binnen de termijn betaald worden aan de verzekeraar. Indien je dit niet doet, dan ontvang je van de verzekeraar (en vaak ook van ons) een betalingsherinnering. 


Dekking opgeschort

Maak je vervolgens alsnog niet de premie over of blijf je de incasso storneren, dan wordt de dekking van de polis opgeschort. Dat betekent dat je vanaf dat moment niet meer verzekert bent! Alsnog wordt er wel van je verwacht dat je de premie overmaakt. Je bent immers een contract (van 12 maanden) hiervoor aangegaan. 


Verzekering geroyeerd

Als je ook na het opschorten van de verzekering niet betaalt, dan word je verzekering uiteindelijk opgezegd/geroyeerd door de verzekeraar. Je bent dan niet meer verzekerd vanaf de dag dat je de premie had moeten betalen. Alle verzekeraars registreren dit in hun eigen systeem. Daarnaast zijn er ook verzekeraars die dit in CIS registreren. CIS staat voor Centraal Informatie Systeem. Het systeem is bedoeld om informatie over jou op te vragen maar ook kan de verzekeraar hier informatie over jou registreren. In dit geval zal worden geregistreerd dat de verzekering is opgezegd omdat je de premie niet hebt betaald.


Nieuwe verzekering afsluiten wordt lastig

Als je verzekering wordt opgezegd door de verzekeraar dan is het van belang dat je zo snel mogelijk een nieuwe verzekering afsluit. Je moet er alleen rekening mee houden dat dit niet zo makkelijk zal zijn. Nieuwe verzekeraars zullen altijd jouw geschiedenis controleren in het verzekeringsregister en CIS. Als de verzekeraar die jouw verzekering heeft stopgezet dit in CIS heeft geregisterd dan komt de opzegging naar voren. Bovendien vraagt een nieuwe verzekeraar altijd of je verzekering in het verleden is opgezegd door een verzekeraar. Daarnaast heb je je niet aan de betalingsafspraken gehouden. Er zijn veel verzekeraars die je hierdoor niet meer willen accepteren.


Geef het aan ons door

Kan je echt de premie niet betalen? Geef het dan ajb aan ons door. Niets laten horen is vaak de slechtste optie, aangezien je hier in de toekomst bij het afsluiten andere verzekeringen (ook privé) problemen mee gaat krijgen. Je zal dan onder andere ervaren dat de premie van die nieuwe verzekering flink hoger is.