Een werkgever kan te maken krijgen met aanzienlijke kosten wanneer een werknemer een ongeval krijgt tijdens de uitvoering van zijn werkzaamheden. Het ongeval kan plaatsvinden op de werkvloer of op locatie, maar ook tijdens verkeersdeelname, woon-werkverkeer of andere werkgerelateerde activiteiten. Bij dit laatste kan je bijvoorbeeld denken aan bedrijfsuitjes, het volgen van een workshop of het maken een zakenreis.


Wanneer er sprake is van een forse letselschade zou dit zelfs het voortbestaan van een organisatie in gevaar kunnen brengen. Een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB), motorrijtuigverzekering of ongevallenverzekering biedt hiervoor niet altijd voldoende dekking.


Het verzekerd bedrag van de WEGAS-polis bedraagt maar liefst € 2.500.000 per gebeurtenis. De dekking omvat niet alleen de letselschade, maar ook eventuele inkomens- en materiële schade.Dit laatste is van belang omdat je ook aansprakelijk kunt zijn voor schade aan bijvoorbeeld de auto van jouw werknemer indien deze auto uitsluitend WA is verzekerd.


 Mogelijkheid meeverzekeren:

  • DGA
  • Werkgerelateerde schaden (“ongevallendekking”)
  • Verkeersdeelname met het openbaar vervoer, per fiets en te voet
  • Woon-werkverkeer
  • Vrijwilligers
  • ZZP’ers/freelancers


De personeelsschadeverzekering WEGAS voor werkgevers is dan de perfecte oplossing.


Hoeveel kost een WEGAS-verzekering?

De premie is afhankelijk van het aantal werknemers en van het aantal motorrijtuigen. Een toeslag wordt in rekening gebracht als de DGA’s, vennoten of de persoon voor wiens rekening de eenmanszaak wordt gedreven, worden meeverzekerd.