Het juridisch advies van de Juridische Adviesdesk eindigt wanneer de jurist voor een goede beantwoording van de vraag stukken moet bestuderen en/of stukken moeten schrijven. Het gaat dan bijvoorbeeld om het lezen van contracten, e-mails en brieven of andere documenten of het schrijven daarvan. Ook als de jurist namens jouw contact met iemand anders opneemt, valt dat niet meer onder gratis juridische advies.


Dit is bijvoorbeeld het geval als je (onderbouwd) wilt weten wat jouw rechtspositie is, een contract moeten worden beoordeeld en/of je een brief of contract door de jurist wilt laten opstellen.


Heb je deze verdergaande juridische hulp nodig, dan betaal je de kosten daarvan zelf. Meestal kan DAS je voor een vast bedrag verder helpen, zij spreekt dit bedrag voor aanvang van de werkzaamheden met je af. Als je gebruik maakt van de Juridische Adviesdesk krijg je 5% korting op de scherpe vaste tarieven van DAS Flexx.


Is het niet mogelijk vooraf een vast bedrag af te spreken, dan geldt een uurtarief. Maak je gebruik van de Juridische Adviesdesk dan geldt een fikse korting op het op dat moment geldende uurtarief. Je betaalt dan € 175,- ex btw per uur (in plaats van € 219,-, tarief 2020).