Voor een koerier zijn de volgende 3 verzekeringen belangrijk:


Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Elke ondernemer raden wij een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering aan. Stel dat je bij het afleveren van je pakketje een fietser laat vallen en de fietser heeft schade aan de fiets (zaak) en aan zichzelf (letselschade), dan kan je hiervoor aansprakelijk worden gesteld en kan je dit veel geld kosten. De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt deze schade. 


Vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering

Indien je ook aansprakelijk bent voor de schade van de spullen/goederen tijdens het vervoer, dan ben je hiervoor met een vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering gedekt.


Deze verzekering is gebaseerd op wettelijke vervoerdersaansprakelijkheidsregelingen zoals AVC en CMR.


Wat is het verschil tussen een vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering en goederentransportverzekering?

Een vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering en de goederentransportverzekering worden regelmatig door elkaar gehaald. Hierbij de uitleg: Een vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering is een aansprakelijkheidsverzekering voor ondernemers die de spullen/goederen van anderen vervoeren, dus niet je eigen spullen. Terwijl een goederentransportverzekering de schade dekt voor de eigenaren van de spullen/goederen (inkopers en verkopers).


NN biedt hiervoor een passende oplossing. Voor de volgende activiteiten:

Het vervoeren van kleine hoeveelheden goederen, brieven en/of pakketten over de weg in opdracht van derden met behulp van personen-, bestel- en/of kleine vrachtauto’s. Geen postbode, (bak)fietskoerier en/of huis aan huis bezorging. Geen veevervoer (levende have), verhuistransport van inboedels en bedrijfsinventarissen, autotransport, tanktransport, speciaal/zwaar transport of sleep-/takel-/bergingsdiensten.


(bestel)autoverzekering

Voor een autoverzekering is het aanbod minder uitgebreid, maar ook daarbij kunnen wij je helpen aan een passende autoverzekering


Natuurlijk kan je ook nog kiezen voor een rechtsbijstandverzekering.


Verzekering(en) aanvragen?

Je kan voor deze verzekering(en) eenvoudig zelf online een premie berekenen (en aanvragen):


Premie berekenen


(hiervoor maken wij gebruik van de webmodule van NN, aangezien zij voor deze verzekeringen de beste dekking hebben voor een koerier)


Wat is niet gedekt?

Voor een koerier die soms verhuist (voor particulieren of bedrijven) hebben wij helaas geen passende mogelijkheden voor een (vervoerders)aansprakelijkheidsverzekering. Hiervoor raden wij je aan contact op te nemen met TVM.