Als startende ZZP’er/ondernemer wil jij goed voorbereid zijn. Ondernemen betekent risico’s nemen, dat hoort erbij. Een deel van deze risico’s zijn goed af te dekken door het afsluiten van een passende verzekering. Wij helpen jou graag bij het samenstellen van een pakket aan verzekeringen wat bij jouw onderneming past.  


Voor startende ZZP’ers/ondernemers zijn de volgende 4 verzekeringen het belangrijkst en worden dus het meest bij de start afgesloten: 

Aansprakelijkheidsverzekering(en)

Dit is absoluut de nummer 1 verzekering voor elke ondernemer. De aansprakelijkheidsverzekering kent meerdere smaken, zoals de bedrijfs- en beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Het verschil tussen deze twee verzekeringen zit in het soort schade wat jij kan toebrengen aan derde.


De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering biedt dekking voor materiële schade die jij veroorzaakt tijdens het werken. Denk aan schade aan spullen of personen.  


De beroepsaansprakelijkheidsverzekering biedt dekking voor financiële schade die jij veroorzaakt tijdens het werken. Denk aan nadelige financiële gevolgen voor jouw klant door een verkeerd gegeven advies. 


Wil jij meer weten over het verschil tussen de bedrijfs- en beroepsaansprakelijkheidsverzekering? Bekijk het hier


Rechtsbijstandsverzekering 

Misschien ken je deze verzekering wel vanuit jouw particuliere verzekeringspakket. De rechtsbijstandsverzekering biedt dekking voor juridische bijstand. Een conflict wat juridische bijstand vereist kan er op velen manieren uitzien. Meer weten? Klik hier!  


Arbeidsongeschiktheidsverzekering of -voorziening 

Haast iedereen heeft wel eens gehoord van deze verzekering. De Arbeidsongeschiktheidsverzekering biedt dekking wanneer jij inkomen verliest omdat je (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt raakt. Je raakt bijvoorbeeld arbeidsongeschikt na een ongeluk of wanneer jij langdurig ziek bent. Het gemis aan inkomen kan een ongewenst grote impact hebben op het dagelijks leven. Zowel van jezelf als van je gezin. Dit risico kan je verzekeren door het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering. 


Past dit toch niet helemaal bij jou? Inmiddels zijn er ook alternatieve vormen om het risico op arbeidsongeschiktheid af te dekken. 


Bedrijfsautoverzekering 

Dit is eigenlijk hetzelfde als de particuliere autoverzekering, maar dan zakelijk. De WA-verzekering, die dekking biedt voor schade door je veroorzaakt aan derden, is verplicht. Daarnaast kan je kiezen voor aanvullende dekkingen. Zo kan jij ook schade aan jouw eigen voertuig verzekeren (casco of all-risk genoemd).  


Wist je dat je de afweging kunt maken tussen een particuliere- of zakelijke autoverzekering? Afhankelijk van de kosten die je daadwerkelijk maakt met de auto, kan één van de hierboven genoemde verzekeringen voordeliger voor jou uitpakken dan de ander. Bereken hier online zelf de premie. 


Wij hopen dat de korte toelichtingen en de aanvullende informatie jou goed op weg hebben geholpen. Om het af te maken bieden wij een online interactieve risicoscan aan. Hiermee zie jij binnen enkele minuten welke verzekeringen bij jouw onderneming passen. Klik hier om de risicoscan te doen! 


Verzekeringen zijn een belangrijk onderwerp wanneer je (startende) ZZP’er/ondernemer bent. Natuurlijk is dit niet het enige waar jij aan moet denken. Ook bij de andere aandachtspunten helpen wij jou graag. Neem maar eens een kijkje op onze ondernemerschecklist met handige tips om al je ‘randzaken’ goed geregeld te hebben en een vliegende start als ondernemer te maken!